LATISSE Ögonfransserum

latisseLatisse förlänger ögonfransarna och gör dem tjockare. Även om produkten är rätt svår att köpa är det många som säger att de använder den. Vissa personer rapporterar att effekterna av Latisse är omedelbara, medan andra säger att de fick vänta länge för att uppnå några effekter alls.

Latisse säljs i en liten flaska med kork. Flaskan gör det lätt att distribuera ett par droppar som, med hjälp av en borste, ska appliceras på de övre ögonlocken. De nedre ögonlocken utsätts för produkten medan man sover. Appliceringen måste ske varje kväll, på rengjord och torr hud. Det rekommenderas inte att man lämnar några rester av smink, för Latisse kan inte fungera till 100 % på ytor som inte är rengjorda.

Under behandlingen kan man uppleva bieffekter som beror på appliceringen av Latisse.

Man kan till exempel utveckla rodnad i ögonen, känsliga ögonlock, svullnad under ögonen, och brustna blodkärl. Irritationen ska lyckligtvis försvinna efter några dagar. Om obehaget inte försvinner rekommenderas det att man rådfrågar en läkare och avbryter behandlingen. För att göra irritationen mindre smärtsam rekommenderas det att man använder kompresser med kamomill.

När det gäller appliceringen är en dosering per dag, till exempel på kvällen, tillräckligt för att Latisse ska kunna arbeta med ögonfransarna. Man behöver inte använda kosmetikan mer än så. Varför? Mängden kosmetika som finns i en enda flaska räcker för två månaders appliceringen på morgonen och kvällen (en droppe för varje ögonfranslinje). Att applicera större mängder av kosmetikan, eller öka frekvensen, kan leda till irritation.

Latisses mål är att förlänga ögonfransarna och förbättra deras densitet. De första resultaten kan märkas efter cirka tre veckors regelbunden användning. Ögonfransarnas längd fördubblas. Tyvärr ramlar de förlängda ögonfransarna av så fort behandlingen är över, och ersätts av ögonfransar som är identiska med de du hade innan behandlingen.

Fördelar:

  • Smidig dosering
  • Förlänger ögonfransarna och förbättrar deras tjocklek

Nackdelar:

  • Irriterar
  • Kortvariga effekter
  • Inte så effektivt