Ögonfransserum: typer av borste

Hur många gånger har du slängt en skönhetsprodukt bara för att du inte kan nå dess rester eller för att det var ett problem med locket? Säker några iallafall. Enkel applicering och användarvänlig förpackning är en bara ‘bra att ha’ utan en nödvändighet. De flesta ögonfransserum kommer ien plast eller glastub som av hygieniska skäl inte bör innehålla mer än 4 ml av produkten. Det kan låta hårt men ju mindre ögonfransserum i behållaren desto bättre. Ögonområdet är väldigt känsligt och utsatt för infektioner. Det är bättre att inte låter bakterierna växa i vårt kära ögonfransserums formula. Det är alltid bättre att använda två små flaskor av ögonfrans förstärkaren än bara en som är mycket större.

Typen på ögonfransserumets borste är otroligt viktigt i fråga om behandlingens framgång. Borsten skall vara spetsig och liten. En för bred applicerare fördelar inte produkten jämt och det blir svårt att nå små fransar på den under franslinjen utan att borsten rör ögat. De mascara-liknande borstarna kan inte ge fransrötterna näring och på grund av detta så kan inte den sortens ögonfransserum bli effektivt. Ögonfransserum med den sortens runda borste kan ses som en kompletterande fransbehandling t.ex. när man bär förlängningar och fransarna behöver kammas igenom då och då. När du fått en fransförlängning så kan du inte använda mascara eller papiljotter men fransarna behöver formas. Att använda denna sortens ögonfransserum som insättnings gel på fransarna är en bra idé.

Ögonfransserum för alla

Ögonfransserum är en universell skönhetsprodukt. Kvinnor älskar den men det är en ökande tendens att män använder den oftare. Vi brukade säga att en kvinna måste vara vacker men nu för tiden så vill män ta hand om sig själva och vill inte att sina behov förbises. Förr brukade män använda bara tvål och raklödder. Men tiderna har förändrats. Nu har varje skönhetsföretag en serie dedikerat åt det ‘fulare’ könet. Tack och lov så särskiljer inte ögonfransserum användarens kön. Alla fransväxt produkter kan användas både av män och kvinnor och resultaten bli exakt samma.

Ögonfransserumets främsta roll är att göra fransar mycket längre och tjockare. Genom hela behandlingen så får ögonfransarnas hårsäckar näring och återfuktning så de kan producera tjocka och hälsosamma fransar. Bra ögonfransserum är inte en modefluga utan ett måste för de som förlorat sitt hår, ögonbryn och fransar på grund av sjukdom. När det finns ett beov av att snabba upp fransväxten och förlänga deras livsfas så är ögonfransserum det enda alternativet. När fransen är optimalt stimulerad så kan den växa inom 14 dagar och falla av senare än valigt.

Ett flertal dermatologiska tester har genomförts innan ögonfransserumet släpps ut på marknaden. Varje fransprodukt har testats på hundratals volontärer för att utesluta alla negativa effekter. Ögats hudområde är extremt ömtåligt och känsligt och alla ögonfransserum måste därför möta den högsta standarden.

Formeln för varje ögonfransserum är baserad på naturliga ingredienser som hittas i frukter och andra växter. Inga av de främsta ögonfransserumen har testats på djur.
Om du precis avslutat strålbehandling eller kemoterapi så kan du börja använda ögonfransserum utan oro för irritation. Läs alltid manualen innan du använder produkten. Ni som bär kontaktlinser bör komma ihåg att ta ut linserna innan ni applicerar ögonfransserumet. Om din hud är väldigt känslig så kan du testa ögonfransserumet på din handled och vänta i några minuter för att se om det uppstår någon allergisk reaktion.